Chec cu nuca (din albusuri)

de Valclaudia in Prajituri, 23 Noi 2013 | 22223 vizualizari

 

reteta lui MotanLaOale putin modificata....

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar albusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 100 gr. miez de nuca
  • 30 gr. cereale (bilute cu cacao)
  • 50 ml ulei
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca (din albusuri):

Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul.

Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta renuntam la mixer in favoarea lingurii de lemn, adaugam cate o lingura de faina si amestecam usor pana incorporam toata faina.

Ungem tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina.

Adaugam 3/4 din cantinatea de aluat. Asezam un strat consistent de samburi de nuca si bobite/bilute (cereale) de cacao, peste care adagam si aluatul ramas.

Presaram bilute colorate de zahar si alt strat de samburi de nuca,apoi dam tava la copt pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumos.

lasam checul in tava pana se raceste, il scoatem apoi din tava, taiem felii si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca (din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

24.11.2013, 19:20

Intotdeauna mi-a placut checul din albusuri! arata frumos!

diaconta 1

25.11.2013, 18:39

Parca-i pictat foarte mult imi place

leantza_tudor 1

15.01.2014, 22:44

super ,tocmai ce l am facut !

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec Sylvia